Acasă News Vaccinarea anti-COVID. Mai multe DSP-uri din ţară au rămas fără vouchere

Vaccinarea anti-COVID. Mai multe DSP-uri din ţară au rămas fără vouchere

622
0

DSP-urile din mai multe judeţe întâmpină probleme, din cauza tichetelor de vaccinare promise de autorităţi persoanelor care se vaccineză cu schemă completă.

În mai multe judeţe din ţară voucherele în valoare de 100 de lei care trebuiau oferite românilor care se vaccinează cu doza completă s-au terminat, iar Direcţiile de Sănătate Publică aşteaptă să trimită Ministerul Sănătăţii sumele pentru a achiziţiona noi tichete, potrivit România Tv.

Direcţiile de Sănătate Publică din judeţele Suceava şi Hunedoara întâmpină probleme din cauza tichetelor de vaccinare. Dacă nu vor veni bani rapid dinspre ministerul Sănătăţii, tichetele promice celor care se vaccinează împotriva coronavirusului nu vor mai putea fi achiziţionate.

„Ne-au fost repartizate două tranşe de bani, am făcut achiziţia şi le-am repartizat la centrele de vaccinare. Iniţial ne-au repartizat aferent lunii septembrie, apoi am primit o tranşă pentru luna octombrie, le-am achi­ziţio­nat, am distribuit, s-au epuizat în acest moment. Aşteptăm de la minister să ne mai vină o tranşă de bani, alocări bugetare, imediat ce ne ajung banii în cont, facem achiziţia şi le repartizăm la centrele de vaccinare. Acum în centrele de vaccinare (din Hunedoara – n.red.) nu mai există în acest moment tichete de masă“, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara, potrivit reporter24.info.

Acesta a mai precizat că aproximativ 4.000-5.000 de tichete au fost oferite locuitorilor judeţului Hunedoara, însă pentru luna septembrie a fost o cerere mai mică, similară cu ritmul de vaccinare.

Tichetul de masă pentru vaccinare cu schemă completă a intrat în vigoare din 31 august 2021, astfel că toţi pacienţii care se vaccinează după această dată sunt eligibili să primească 100 de lei pentru decizia de a se imuniza.

CITEŞTE ŞI: Asistentă medicală nevaccinată, în vârstă de 50 de ani, a decedat în urma infectării cu COVID-19

Google search engine
Articolul precedentCOVID, date OFICIALE: Peste 1.500 cazuri noi şi 154 decese
Articolul următor63 paturi libere la ATI COVID, dispobile în toată ţara. Unde sunt cele mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here