Acasă Diverse Un robot va pregăti tratamentul fiecărui pacient, la un spital din România

Un robot va pregăti tratamentul fiecărui pacient, la un spital din România

351
0

Spitalul Județean de Urgență din Bistrița se pregătește să implementeze un proiect de digitalizare deosebit de ambițios, care nu a mai fost văzut până acum în spitalele din țară.

Unul dintre elementele cele mai impresionante ale acestui proiect este un robot care va funcționa în farmacia spitalului și va avea rolul de a pregăti tratamentul pentru fiecare pacient internat.

Managerul spitalului, Gabriel Lazany, a explicat că proiectul va include și o comunicare prin internet a tuturor echipamentelor medicale din camerele pacienților, tot ceea ce va fi transmis de aceste aparate fiind înregistrat în serverele spitalului. De asemenea, farmacia Secției de Oncologie de pe Strada Ghinzii, care anterior găzduia Secția de TBC, va avea un sistem robotizat pentru prepararea citostaticelor.

Cu toate acestea, Lazany a subliniat că proiectul de digitalizare nu va avea ca scop înlocuirea angajaților din spital, ci mai degrabă va fi o evoluție în sistem și va încuraja angajații să se adapteze la noile tehnologii.

Google search engine
Articolul precedentRafila anunţă că medicamentele se scumpesc. Care sunt cele vizate
Articolul următorTot mai mulţi copii ajung la spital cu afecţiuni respiratorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here