Acasă News Un nou dosar de vaccinări fictive. Peste 1.000 de persoane au obţinut...

Un nou dosar de vaccinări fictive. Peste 1.000 de persoane au obţinut în mod fraudulos certificatul COVID

657
0

12 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea Supremă, în sectorul 2 al Capitalei şi în Caracal, într-un dosar privind vaccinarea „la chiuvetă”.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă, în perioada august 2021 – prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în sectorul 2, municipiul București și municipiul Caracal, județul Olt a efectuat vaccinări prin metoda “la chiuvetă”.

Peste 1000 de persoane au obținut în mod fradulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării și chiar fără a fi prezenți fizic în centrul de vaccinare.

„Activitatea infracțională a fost susținută și de modalitatea de organizare a activității de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare și care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze”, explică procurorii.

Cele 12 percheziţii sunt desfăşurate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IGPR, DGPMB – Poliția Sectorului 2 București, IPJ Olt, IPJ Vâlcea și IPJ Gorj.

„Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării activităților specifice de urmărire penală, urmând a fi dispuse măsurile procesual penale care se impun”, mai arată sursa citată.

Acuzaţiile în dosar vizează luarea de mită, darea de mită, cumpărarea de influență, falsul informatic și, respectiv, accesul ilegal la un sistem informatic.

VEZI ŞI: INTERVIU VIDEO | Dr. Ştefan Busnatu, despre legătura dintre condiţiile de muncă de la CE Oltenia şi decesele dese în râdurile angajaţilor: Practic, ajung să modifice structura vaselor de sânge şi ajung să modifice şi structura inimii

Google search engine
Articolul precedentINTERVIU VIDEO | Dr. Ştefan Busnatu, despre legătura dintre condiţiile de muncă de la CE Oltenia şi decesele dese în rândurile angajaţilor: Practic, ajung să modifice structura vaselor de sânge şi ajung să modifice şi structura inimii
Articolul următorLaser galactic, descoperit de astronomi. Cât de aproape este de pământ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here