Acasă Medici UE autorizează vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, până...

UE autorizează vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, până la finalul săptămânii

561
0

Valeriu Gheorghiţă anunţă că începând cu 26 noiembrie Uniunea Europeană va autoriza administrarea vaccinului de la Pfizer la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat marţi după-amiază, în cadrul conferinţei de presă, că Agenţia Europenă a Medicamentului va autoriza administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

„Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe 25 noiembrie, iar cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Uniunea Europeană va autoriza acest vaccin pentru folosirea pe teritoriul său la această grupă de vârstă. Vaccinul Moderna ar urma să fie și el autorizat pentru copii de 6-11 ani la mijlocul lunii decembrie. Dozajul este de 10 micrograme, într-o schema de administrare cu 2 doze, la interval de 21 de zile”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a anunţat că au început deja pregătirile logistice la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 pentru administrarea vaccinului la copii și optimizarea platformei de programare, după ce acesta va fi autorizat.

„Până acum au fost identificate 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer unde se va putea face vaccinarea copiilor, însă situația este în dinamică. Există posibilitatea de vaccinare inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Sunt flacoane diferite fata de cele care sunt astăzi folosite” a mai explicat şeful campaniei de vaccinare.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Cine este vinovat pentru eşecul campaniei de vaccinare. Ce spune medicul Răzvan Cherecheş

Google search engine
Articolul precedent23 noiembrie: 2.736 cazuri noi de COVID-19 şi 273 de decese
Articolul următorDNA, dosar privind achiziţia vaccinurilor anti-COVID. Au fost cerute documente de la Ministerul Finanţelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here