Acasă News Tratamentul pentru hepatita C, asigurat de CNAS

Tratamentul pentru hepatita C, asigurat de CNAS

502
0

Începând cu luna februarie 2022, tratamentul pentru pacienții cu diverse forme de hepatita C și ciroză hepatică cu virus C este asigurat prin derularea unor contracte  cost-volum-rezultat încheiate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Potrivit unui comunicat, pe lângă tratamentele genotip specifice, pacienții au acces și la două molecule pangenotipice specifice introduse  în Lista de medicamente compensate și gratuite  cu data de 1 februarie 2022.

Tratamentul pacienților adulți este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie și boli infecțioase, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări din 16 județe (Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Bihor, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Suceava, Mureș, Timiș) și CAS AOPSNAJ.

Pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani tratamentul este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie pediatrică și boli infecțioase, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate din 11 județe (București, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș) și CAS AOPSNAJ.

Medicamentele se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale și medicul care a emis prescripția medicală.

Începând cu luna iulie 2021, există în derulare și un contract de tip cost-volum-rezultat, în cadrul căruia pot beneficia de tratament pacienții adulți fără ciroză hepatică sau cu ciroză hepatică compensată, care în urma tratamentelor anterioare cu AAD (medicamente cu acțiune antivirală directă) nu au obținut răspuns terapeutic.

Pe site-ul CNAS sunt afișate, atât pentru asigurați, cât și pentru medicii curanți, toate informațiile referitoare la includerea în tratament a pacienților eligibili.

CITEŞTE ŞI: Medic: „Hepatitele virale sunt cu adevărat o pandemie, dar o pandemie silenţioasă”

Google search engine
Articolul precedentSfaturi pentru prevenirea herniei de disc
Articolul următor5 momente în care este indicat să faci un Test Rapid Antigen pentru a afla dacă eşti infectat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here