Acasă Medici Tot mai mulţi copii ajung la spital cu afecţiuni respiratorii

Tot mai mulţi copii ajung la spital cu afecţiuni respiratorii

49
0

Ultimele 10 zile au văzut o creștere a numărului de copii care au ajuns la Spitalul Județean Târgu Jiu cu afecțiuni respiratorii, potrivit reprezentanților unității medicale. Până acum, la Camera de Gardă Pediatrie s-au prezentat 300 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, cele mai multe fiind viroze respiratorii, dar și pneumonii și bronșiolite, și mai puțini cu afecțiuni digestive.

42 de copii au fost internați în Secția Pediatrie. Acum, 26 de copii sunt internați, din care cinci sunt diagnosticați cu gripă, 20 cu afecțiuni respiratorii și unul cu COVID. Cei mai mulți pacienți internați au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani. Toți copiii sunt testați PCR la internare pentru a se stabili dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și pentru gripă. În medie, copiii au nevoie de 5 zile de internare pentru a se însănătoși.

Medicii recomandă părinților să evite zonele aglomerate și contactul cu persoanele bolnave și le sfătuiesc să se adreseze medicilor de familie sau celor din centrele de permanență înainte de a merge la Camera de gardă din spital.

Pentru a evita aglomerația Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea spitalului a decis să înființeze o a doua tură în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. Din data de 5 ianuarie, aceasta este disponibilă de luni până vineri în intervalul orar 07:00-14:00 și 14:00-21:00, bazată pe un bilet de trimitere de la medicul de familie și pe certificatul de naștere al copilului.

Google search engine
Articolul precedentUn robot va pregăti tratamentul fiecărui pacient, la un spital din România
Articolul următorDe ce persoanele cu imunitatea scăzută trebuie să se vaccineze anual împotriva gripei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here