Acasă News Testare COVID acasă | Paşii de urmat în cazul unui rezultat pozitiv

Testare COVID acasă | Paşii de urmat în cazul unui rezultat pozitiv

720
0

Ați făcut un test COVID-19 acasă, recoltat de dumneavoastră sau de un membru al familie și este pozitiv? Iată care sunt pașii de urmat.

  1. Este absolut necesară testarea la un centru avizat sau prin Serviciul de Ambulanță;
  2. dacă testul este pozitiv, datele personale, cele de contact precum și cele legate rezultatul testului vor fi introduse în platforma de înregistrare a persoanelor diagnosticate cu infecția cu SARS-CoV 2, de către laboratorul unde a fost făcută testarea!
  3. nu trebuie să anunțați dumneavoastră Direcția de Sănătate Publică. Este obligația laboratorului!
  4. reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vă vor contacta pentru ancheta epidemiologică. Acest lucru s-ar putea să dureze chiar și câteva zile din cauza numărului mare de cazuri, respectiv anchete. Nu vă va afecta! Perioada de izolare se calculează din ziua testării( cea făcută pe o cale oficială)
  5. Direcția de Sănătate Publică transmite decizia către medicul dvs de familie. Pe baza acesteia, va fi eliberat concediul medical.

„Vă recomandăm ca, imediat ce aflați că testul este pozitiv, să vă anunțați medicul de familie și să cereți tratament.  Puteți apela și la centrele de evaluare din județ. Pașii trebuie urmați și în cazul copiilor testați acasă cu testele primite de la unitățile de învățământ. Orice copil cu rezultat pozitiv, trebuie testat oficial la o unitate autorizată”, transmit autorităţile.

Testul valabil, indiferent de rezultat, este cel recoltat la o unitate autorizată.

„Vă recomandăm ca, în cazul în care mergeți spre o locație de testare, să evitați mijloacele de transport în comun”, mai transmit autorităţile.

CITEŞTE ŞI: Creşte numărul copiilor infectaţi cu COVID-19, în valul 5. Măsura luată de un spital

Google search engine
Articolul precedentCreşte numărul copiilor infectaţi cu COVID-19, în valul 5. Măsura luată de un spital
Articolul următorRefuzul donării de organe pentru transplant, un fenomen des întâlnit în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here