Acasă Medici Suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron, în România

Suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron, în România

814
0

Un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare abia sosită din Africa de Sud în România a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Este vorba de o probă recoltată marți seara la aeroportul internațional Maramureș, în momentul în care sportivii au ajuns acolo. În această seară jucătorul a aflat că este pozitiv, astfel că el este în acest moment internat în spital, deși nu are niciun simptom, transmite digi24.ro.

Având în vedere că a venit din Africa de Sud el va fi monitorizat cu multă atenție și, de asemenea, îi va fi recoltată o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino din Capitală, pentru a vedea dacă am putea să vorbim despre primul caz de infectare cu noua variantă Omicron.

CITEŞTE ŞI: Primul GRAFIC cu mutaţiile variantei Omicron, comparativ cu Delta

Știm că s-au întors în țară cu aeronavă TAROM în care au fost 70 de persoane – 46 de cetățeni români, inclusiv această delegație sportivă a CSM Baia Mare, și 18 cetățeni străini. Dacă această probă se va confirma că este o tulpină Omicron, cu toții vor fi retestați.

În acest moment, toate persoanele care au venit din Africa de Sud se află în carantină.

Ministerul Sănătății anunță retestarea sportivului: Se află în izolare, sub observație medicală

„Ministerul Sănătății informează că, cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară “Cantacuzino” București”, se arată într-un scurt comunicat al instituției.

CITEŞTE ŞI: Avertisment OMS: Noua variantă omicron a nouluicoronavirus prezintă ”un risc foarte mare” la nivel mondial

Google search engine
Articolul precedentAvertisment OMS: Noua variantă omicron a nouluicoronavirus prezintă ”un risc foarte mare” la nivel mondial
Articolul următorPfizer: Pastila anti-COVID dezvoltată de companie este eficientă și în cazul variantei Omicron

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here