Acasă Medici STUDIU | De câte ori pe zi se spală pe dinţi românii...

STUDIU | De câte ori pe zi se spală pe dinţi românii şi când schimbă periuţa

888
0

84% dintre pacienții intervievați într-un sondaj realizat de Clinicile Dentare Dr. Ardeleanu au declarat că au obiceiul să se spele pe dinți de două ori pe zi.

În același timp, 14% se spală o dată pe zi și doar 2% dintre pacienți se spală pe dinți o dată la 2 zile sau chiar mai rar.

Dacă la începutul anului 2020, românii foloseau mai puțin de 2 tuburi de pastă de dinți anual, 60% din pacienții chestionați au declarat că utilizează 3-4 tuburi de pastă de dinți anual.

Doar 8% dintre pacienți folosesc mai puțin de 2 tuburi de pastă de dinți anual.

În ceea ce privește criteriul după care aleg pasta de dinți, 35% dintre pacienți își doresc una care să prevină sau să trateze o anumită afecțiune dentară cu care se confruntă.

Totuși, doar 11 % urmează sfatul medicului stomatolog cu privire la pasta de dinți necesară.

20% aleg ca pasta de dinți să-i ajute în prevenirea cariilor, în timp ce 8% își doresc să obțină dinți mai albi cu ajutorul ei.

Prețul atractiv rămâne un motiv suficient pentru 26% dintre cei chestionați să cumpere un anumit tip de pastă de dinți.

De altfel, reclamele de la TV/Internet, în proporție de 43% și promoțiile din magazine, în proporție de 49%, sunt principalele criterii care influențează decizia de cumpărare.
Un sfert dintre români schimbă periuța anual sau mai rar

Nici obiceiul de a schimba periuța de dinți o dată la trei luni sau chiar mai des nu este încă o obișnuință în rândul românilor, doar 10,5% dintre pacienți avându-l.

Cei mai mulți, 65%, preferă să schimbe periuța o dată la 6 luni, în timp ce restul de 24% schimbă periuța anual sau chiar mai rar.

Periuța și pasta de dinți rămân cele mai utilizate produse de îngrijire orală, 72% dintre pacienți utilizându-le exclusiv pe acestea.

14% utilizează și apa de gură, în timp ce restul de 13% au adăugat în ritualul zilnic de îngrijire orală ața dentară și dușul bucal.

CITEŞTE ŞI: Cum ajungem să ne tratăm cu anticorpi monoclonali. Explicaţii oficiale

Google search engine
Articolul precedentUn nou caz cu infectare cu varianta Omicron, confirmat în România
Articolul următorPacienţii COVID diagnosticaţi, evaluaţi, trataţi şi monitorizaţi în regim ambulatoriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here