Acasă Medici Situaţia bolilor profesionale de la CE Oltenia, între îngrijorare şi furie

Situaţia bolilor profesionale de la CE Oltenia, între îngrijorare şi furie

648
0

Şi la nivelul demnitarilor din regiunea Olteniei există îngrijorare în ceea ce priveşte situaţia anajaţilor de la Complexul Energetic Oltenia care, în urma unor afecţiuni cardiace dobândite din cauza mediului de lucru, mor cu mulţi ani înainte de pensionare. Totodată, şi la nivelul publicului larg există un val de critici la adresa reprezentanţilor autorităţilor şi instituţiilor care, de zeci de ani, nu se implică în rezolvarea problemei.

Deputatul Mihai Webber spune că este preocupat de ceea ce se întâmplă cu angajaţii CE Oltenia şi crede că multe dintre tragediile familiilor minerilor energeticieni au la bază condiţiile grele în care aceştia lucrează.

„Cu privire la întrebarea dumneavoastră -”Care credeți ca sunt cauzele acestor situații tragice?”, din păcate, nu dețin documente interne din cadrul companiei referitoare la rapoartele întocmite în urma evaluării stării de sănătate a angajalilor, care să releve o concluzie clară cu privire la starea de sănătate a angajaților, a bolilor specifice activității de minerit și energie și, în definitiv, la cauzele deceselor din rândul personalului productiv. Ca și dumneavoastră, mă preocupă această problemă și cred că multe dintre tragediile produse în rândul oamenilor au legătură cu condițiile grele în care își desfășoară activitatea, fie că vorbim de accidente de muncă sau despre boli specifice acestui domeniu de activitate”, transmite deputatul printr-un mesaj scris.

articolul pe larg, la Reporter24.INFO

CITEŞTE TOATĂ SERIA:

Google search engine
Articolul precedentNoi servicii medicale, la cabinetele medicilor de familie. Se pot face şi mici intervenţii chirurgicale
Articolul următorUnitate Funcţională de Arşi de ultimă generaţie, la Spitalul Craiova. Rafila, prezent la inaugurare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here