Acasă News Şi-au falsificat certificate COVID, cu ajutorul unui program de calculator

Şi-au falsificat certificate COVID, cu ajutorul unui program de calculator

770
0

Trei persoane au fost reținute, miercuri, în urma unor percheziții domiciliare desfășurate, în județul Teleorman și în București, într-un dosar în care se fac verificări asupra modului în care cele trei persoane au obținut adeverințe false de vaccinare. 

Potrivit anchetatorilor, în urma descinderilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, obiecte și înscrisuri.

„Ulterior, la sediul IPJ Teleorman, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, față de 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, în formă continuată. Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi accesat fără drept un program informatic și ar fi introdus date nereale cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS COV 2, astfel beneficiind de adeverințe de vaccinare, folosite ulterior în vederea generării certificatului digital și utilizării acestuia pe teritoriul național, pentru eludarea restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate”, informează polițiștii.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

CITEŞTE ŞI: Zeci de percheziţii într-un dosar de corupţie şi fals, cu certificate de vaccinare

Google search engine
Articolul precedentCum putem evita problemele digestive de Sărbători. Ce spune medicul gastroenterolog
Articolul următorCertificatul verde COVID, reîntors în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here