Acasă News Se înmulţesc cazurile de Omicron, în România. Încă patru noi confirmări

Se înmulţesc cazurile de Omicron, în România. Încă patru noi confirmări

653
0

Încă 4 cazuri de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvenţierilor efectuate la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare “Cantacuzino”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

”Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parţial indica o suspiciune de infectare cu tulpina Omicron şi despre cei trei contacţi ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistaţi pozitiv pentru virusul Sars Cov-2 în urma testelor RT- PCR”, precizează MS, citat de news.ro.

Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti – Covid 19.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.
Primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România în 4 decembrie, o femeie din Braşov şi un bărbat din Vaslui care sosiseră din Africa de Sud.

În 9 decembrie, un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Braşov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie şi care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021.

Ministerul Sănătăţii anunţa în 6 decembrie că trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş de la cei 28 sportivi repatriaţi din Africa de Sud au fost pozitive pentru infecţia cu SARS CoV-2, probele fiind trimise la secvenţiere.

Unul dintre colegii lor fusese  deja depistat pozitiv încă de la sosirea în ţară, iar rezultatele prliminare ale secvenţierii arătaseră că ar fi vorba despre varianta OMICRON.

CITEŞTE ŞI: Pacienţii COVID diagnosticaţi, evaluaţi, trataţi şi monitorizaţi în regim ambulatoriu

Google search engine
Articolul precedentPOVESTEA medicului Amin Zahra, specialist ATI, spusă chiar de el
Articolul următorOMICRON: Ce știm în acest moment?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here