Acasă News Sanatoriul din Techirghiol primește finanțare de la Ministerul Dezvoltării

Sanatoriul din Techirghiol primește finanțare de la Ministerul Dezvoltării

563
0

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, fonduri suplimentare pentru reabilitarea, extinderea și dotarea cu echipamente medicale a Secției de recuperare neuropsihomotorie a copiilor din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Conform actului normativ, 8 corpuri de clădiri vor fi reabilitate, reconfigurate și extinse, 4 corpuri vor fi restaurate și aduse la forma inițială, iar un corp va fi demolat întrucât prezintă pericol atât pentru personalul secției, cât și pentru trecători și constructori.

Proiectul prevede și amenajarea unui spațiu exterior de recreere și joacă pentru copiii în cărucior rulant, cu echipamente special concepute, care să ofere acces și siguranță acestor copii, însoțiți de un adult.

De asemenea, se va extinde sistemul de apelare a personalului pentru toate spațiile de internare a copiilor cu dizabilități și dotarea tuturor spațiilor cu un sistem de sonorizare și de apelare vocală pentru evacuare.

Secția va beneficia și de dotări medicale de fizioterapie pentru copiii cu deficiențe neuropsihomotorii, în vederea diversificării mijloacelor de tratament.

Obiectivul, în valoare totală de 78.339.000 lei, va fi realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

CITEŞTE ŞI: Semnal de ALARMĂ: Mortalitatea copiilor s-a dublat în ultimii doi ani, într-un județ din România

Google search engine
Articolul precedentSemnal de ALARMĂ: Mortalitatea copiilor s-a dublat în ultimii doi ani, într-un județ din România
Articolul următorFenomenul tragic din pandemie – cazuri de cancer depistate în ultimul stadiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here