Acasă News Rafila anunţă că medicamentele se scumpesc. Care sunt cele vizate

Rafila anunţă că medicamentele se scumpesc. Care sunt cele vizate

129
0

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că va există o creștere a prețului unor medicamente.

Nu au fost încă estimate procentele de creștere, dar acestea vor fi făcute etapizat. Rafila a explicat că acest lucru se datorează faptului că există un preț de referință pentru multe medicamente foarte ieftine care nu este realist, deoarece referință este dată de o moleculă care nu există pe piață de 7 ani și care da prețul unei întregi categorii de medicamente care este nerealist de mic.

Problemele nu sunt la medicamentele scumpe, ci la cele care costă până la 50 de lei. Printre măsurile luate pentru rezolvarea acestei probleme, Rafila a menționat eliminarea prețului de referință pentru moleculele care nu există pe piață.

De asemenea, se va discuta cu Casă Națională de Asigurări de Sănătate pentru a acoperi creșterea prețurilor generate de inflație și se vor continuă discuțiile privind o nouă politică de preț care să nu mai ducă la dispariția medicamentelor de pe piață.

Google search engine
Articolul precedentO femeie din Iaşi infectată atât cu gripa, cât și cu COVID, a murit. Nu era vaccinată și avea alte boli
Articolul următorUn robot va pregăti tratamentul fiecărui pacient, la un spital din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here