Acasă Medici O parte din atribuţiile lui Raed Arafat ar putea fi limitate. Ce...

O parte din atribuţiile lui Raed Arafat ar putea fi limitate. Ce spune viitorul ministru al Sănătăţii

890
0

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

Rafila consideră că Ministerul Sănătății a fost puțin implicat, referitor la gestionarea pandemiei Covid, scrie Antena3.

„Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.

CITEŞTE ŞI: UE autorizează vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, până la finalul săptămânii

Google search engine
Articolul precedentAlexandru Rafila, avizat favorabil pentru Ministerul Sănătăţii
Articolul următorCe spun medicii specialişti despre folosirea, la domiciliu, a testelor de salivă pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here