Acasă News O femeie din Iaşi infectată atât cu gripa, cât și cu COVID,...

O femeie din Iaşi infectată atât cu gripa, cât și cu COVID, a murit. Nu era vaccinată și avea alte boli

42
0

O femeie de 69 de ani, care a fost diagnosticată simultan cu gripa sezonieră și COVID, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde fusese internată la sfârșitul anului trecut. Anunțul a fost făcut luni de către directorul spitalului, medicul Florin Roșu.

Potrivit acestuia, la spitalul ieşean primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi COVID-19 au apărut la sfârşitul anului trecut, în cazul unui bărbat de 74 de ani şi a unei femei de 69 de ani. Ambele persoane sunt din judeţul Iaşi.

„Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, dureri de cap şi afectare pulmonară. Au fost internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru. În urma tratamentului, bărbatul a fost externat în cursul zilei de ieri, evoluţia sa urmând a fi supravegheată de medicul de familie. Din nefericire, în ciuda eforturilor cadrelor medicale şi a terapiei administrate, nu aceeaşi a fost evoluţia şi în cazul pacientei, la care, dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea şi să conducă la decesul acesteia. Niciunul dintre pacienţi nu era vaccinat”, a declarat medicul Florin Roşu, directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit reporter24.INFO.

Google search engine
Articolul precedentUn studiu arată că gânditul ore întregi ne epuizează mai mult decât munca fizică
Articolul următorRafila anunţă că medicamentele se scumpesc. Care sunt cele vizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here