Acasă News Modificări pe certificatele COVID

Modificări pe certificatele COVID

546
0

Noi marcaje au fost implementate pe certificatele digitate UE COVID, anunţă autorităţile prin intermediul platformei Ro-Vaccinare.

STS a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare. Cele mai importante modificări vizează persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster).

„Recomandăm persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1. De asemenea, vă reamintim că după efectuarea dozei de rapel (booster), certificatul nu se actualizează automat și trebuie să intrați în platforma https://certificat-covid.gov.ro și să generați un nou certificat”, transmit autorităţile.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze;

2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Până în data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei dezvoltate de STS.

Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

CITEŞTE ŞI: Certificatul verde COVID, reîntors în Parlament

 

Google search engine
Articolul precedentUn an de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19
Articolul următorDecizie a Guvernului: Medicii de familie vor putea face teste antigen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here