Acasă Diverse Ministrul Sănătăţii asigură că nu vor fi introduse restricţii, în contextul noului...

Ministrul Sănătăţii asigură că nu vor fi introduse restricţii, în contextul noului val COVID din China

48
0

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu vor fi introduse niciun fel de restricții în România în contextul noului val de COVID-19 din China.

El a menționat că doar recomandări vor fi emise, și că singurele restricții care ar putea fi impuse sunt cele legate de activitatea din spitale, unde personalul trebuie să fie echipat corespunzător și să poarte mască, și limitarea vizitelor pentru o perioadă scurtă de timp, în funcție de situația locală.

„Una este să controlezi, de exemplu, fluxul de pasageri într-o zonă afectată de circulaţie intensă a tulpinii (de coronavirus – n.r.) şi altceva este să discuţii despre restricţii. Eu am spus foarte clar că nu introducem niciun fel de restricţii, avem doar recomandări. (…) Singurele, dacă vreţi, restricţii, dar aş pune ghilimele, sunt legate de activitatea din spitale în care personalul trebuie să fie echipat corespunzător, să poarte mască şi oricine vine în contact cu pacientul trebuie să facă acelaşi lucru ca să reducă riscurile pentru pacient. La fel, limitarea pentru o perioadă scurtă a vizitelor, poate două – trei săptămâni, în funcţie de situaţia locală, şi lucrul acesta, decizia managerului este generată de consultarea cu Direcţia de sănătate publică locală. Este o măsură obişnuită care se ia întotdeauna în timpul unei epidemii de gripă”, a explicat ministrul Sănătăţii, citat de antena3.ro.

Ministrul a afirmat că nu există probleme în spitale în contextul cazurilor tot mai numeroase de gripă și alte infecții virale respiratorii.

Google search engine
Articolul precedentGripa, o problema mai mare decât varianta Kraken a COVID-19
Articolul următorCreşte plafonul până la care se acordă medicamente compensate 90%. Sunt vizaţi cei cu pensii de până la 1.608 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here