Acasă Medici Ministerul Sănătăţii: A fost suplimentat numărul locurilor la Rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii: A fost suplimentat numărul locurilor la Rezidenţiat

479
0

Ministerul Sănătăţii a anunțat vineri că va suplimenta cu 418 numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul medicină.

Astfel, candidații care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe țară, vor fi încadraţi ca rezidenți, scrie Mediafax.

„Am suplimentat locurile în specialitățile deficitare (anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităților de medicină și farmacie”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, începând din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, instituția a fost abilitată să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul medicină.

Spre deosebire de domeniul medicină, în domeniile farmacie și medicină dentară, dreptul de practică se obține odată cu dobândirea licenței.

În data de 21 noiembrie, Ministerul Sănătății a organizat concursul de intrare în Rezidențiat. Un număr record de 12.564 candidați au concurat pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.190 locuri pentru medicină dentară și 1.087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

CITEŞTE ŞI: Număr RECORD de participanţi la examenul de Rezidenţiat

Google search engine
Articolul precedentCovid-19, raport 26 noiembrie: 19.58 cazuri noi şi 160 decese
Articolul următorZborurile din Africa spre UE, suspendate de Comisia Europeană din cauza noii tulpine COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here