Acasă Medici Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată de DNA. Ce acuzaţii i se...

Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată de DNA. Ce acuzaţii i se aduc

669
0

Irinel Popescu, director al Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce a promis anchetatorilor anticorupţie 100.000 de euro pentru măsuri favorabile într-un alt dosar anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

În intervalul decembrie 2017 – februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul unui alt inculpat, administratorul unei societăţi, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, învestite cu instrumentarea și soluționarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat, transmite DNA, citată de Libertatea. Irinel Popescu era dispus să ofere anchetatorilor suma de bani, pentru a se dispune măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce privește aplicarea unor măsuri asigurătorii) și în final soluții de netrimitere în judecată, arată procurorii DNA.

Irinel Popescu avea sechestru pe bunurile mobile şi imobile pentru un prejudiciu de aproape 8,4 milioane de euro, într-un alt dosar DNA, în care era acuzat de luare de mită. Ulterior, cu toate aceste „încercări”, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Irinel Popescu şi Vasile Ciurchea, foşti preşedinţi ai Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat, în mod nelegal, o serie de acte adiţionale ce ar fi permis atribuirea unor contracte supraevaluate, producând un prejudiciu de aproape 8,4 milioane de euro în dauna CNAS.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, iar cei doi inculpaţi se află în stare de libertate.

CITEŞTE ŞI: Fost ministru al Sănătăţii, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Google search engine
Articolul precedentVIDEO. Arafat anunţă măsurile de relaxare. Ce restricţii menţin autorităţile, de Sărbători
Articolul următorUn nou caz cu infectare cu varianta Omicron, confirmat în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here