Acasă Medici Medicul Amin Zahra, poveste impresionantă de la ATI: Acești părinți de copii...

Medicul Amin Zahra, poveste impresionantă de la ATI: Acești părinți de copii speciali sunt niște supereroi

878
0

Medicul Amin Zahra, medic specialist ATI la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a transmis prin intermediul paginii RoVaccinare povestea impresionantă a unui tânăr cu autism şi a familiei acestuia.

Doctorul s-a declarat impresionat de rezilienţa părinţilor tânărului, susţinându-l atunci când a luat COVID şi a trebuit să fie intubat.

“Zilele trecute am detubat un tânăr în vârstă de 29 de ani cu autism, după ce a stat mai multe zile în terapie intensivă, fiind pozitiv covid.

După ce a devenit stabil, am încercat să comunic cu el, însă a fost foarte greu. Tatăl băiatului mi-a zis că dezvoltarea cognitivă a băiatului este la nivelul vârstei de doi ani.

Vă spun sincer că m-am întrebat, cum au rezistat acești părinți atâția ani în condițiile în care eu nu am reușit să comunic cu el nici 5 minute.

Vorbeam cu tatăl băiatului și îi explicam că s-ar putea să nu reziste detubat.

Însă, m-a surprins plăcut pentru că era foarte informat. Știa tot despre intubație, substanțe, ventilatoare, citise cărți, doar pentru a fi foarte bine informat, pentru a putea ajuta băiatul.

Acești părinți de copii speciali sunt niște supereroi și merită tot respectul nostru pentru că nu le-a fost ușor de-a lungul timpului și totuși nu au renunțat.

Din păcate, sunt foarte mulți copii abandonați, însă să știți că am văzut și foarte mulți părinți abandonați în spital, unde stau cu zilele, fără să sune cineva să întrebe de starea lor de sănătate.

Se întâmplă des să ne neglijăm părinții! Ritmul accelerat al vieții ne face să îi punem în capătul listei noastre, când noi, copiii, mereu am fost o prioritate pentru ei, iar iubirea și dedicarea lor încetează odată cu viața lor.

Acum câteva luni, tatăl meu a avut un AVC. Eu sunt un om care vede moartea în fiecare zi și credeam că sunt puternic… Însă, când vezi omul tău drag în suferință ești terminat!
Astăzi, este ziua lui și mă bucur că este bine și că încă se află lângă noi!”, spune dr. Amin Zahra, medic specialist ATI la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

CITEŞTE ŞI: POVESTEA medicului Amin Zahra, specialist ATI, spusă chiar de el

Google search engine
Articolul precedentSute de centre de vaccinare anti-COVID din ţară se închid
Articolul următorÎn două-trei săptămâni, s-ar putea renunţa la masca de protecţie în exterior

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here