Acasă Medici Medicii de familie pot face teste COVID-19. Primesc 50 lei pentru fiecare...

Medicii de familie pot face teste COVID-19. Primesc 50 lei pentru fiecare pacient

688
0

Medicii de familie pot face teste rapide antigen, urmând să încaseze 50 lei pentru fiecare pacient, indiferent dacă aceste este sau nu în lista sa.

“Având în vedere reglementările Ordinului ministrului sănătății și al președintelui CNAS, activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, de către medicii de familie”, se arată într-un comunicat remis de CNAS.

De testare în cadrul cabinetului medicului de familie beneficiază toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau care sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive. Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic.

Pentru activitatea de testare realizată, validată ca serviciu prin raportarea informaţiilor privind persoanele testate în Corona Forms, tariful este de 50 lei/persoană şi cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării. Medicul de familie nu percepe sume suplimentare de la persoanele pentru care acordă serviciul de testare.

Pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, medicii de familie care au încheiate cu casa de asigurări de sănătate contracte pentru realizarea activității de vaccinare împotriva COVID-19, încheie acte adiționale la aceste contracte iar medicii de familie care nu au încheiate contracte pentru realizarea activitații de vaccinare împotriva COVID-19 vor încheia contracte pentru activitatea de testare.

CITEŞTE ŞI: Pastila anti-COVID. Prima ţară care o va folosi la scară largă

 

Google search engine
Articolul precedentVIDEO. Ministrul Sănătăţii anunţă noile restricţii, în valul 5 COVID. Ce se întâmplă cu masca de protecţie
Articolul următorAutorităţile anunţă începerea vaccinării copiilor între 5 şi 11 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here