Acasă Medici Medic reţinut pentru vaccinări fictive. Alţi cinci intermediari, în acelaşi dosar

Medic reţinut pentru vaccinări fictive. Alţi cinci intermediari, în acelaşi dosar

386
0

Un medic din comuna Seaca de Câmp și alți cinci intermediari au fost reținuți, miercuri, în urma descinderilor care au avut loc în județul Dolj. Aceștia sunt bănuiți de comiterea infractiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu, citat de jurnaliştii Reporter24.INFO, din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada mai 2021 – pezent, femeia de 44 de ani, din comuna Seaca de Câmp, în calitate de medic, ar fi înregistrat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, mai multe persoane din județul Dolj, ca fiind vaccinate, deși în realitate acest lucru nu s-a realizat.

De asemenea, în urma probelor administrate, au fost identificate persoane care ar fi instigat-o pe femeia în cauză ca, prin prisma calității deținute, să introducă în sistemul informatic Registrul Electronic National al Vaccinărilor date informatice necorespunzătoare adevărului cu privire la imunizarea prin vaccinare împotriva virsului SARS-Cov 2, având ca urmare eliberarea unor adeverinţe de vaccinare nereale.

„În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri, suporți optici și dispozitive electronice, care pot constitui mijloce de probă în dosarele penale. 17 persoane au fost conduse la sediul pentru audieri. În baza probatoriului administrat, 6 persoane au fost reținute de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, a declarat Sadoveanu.

Astăzi, cele șase persoane urmează să fie prezentate Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă.

În dimineața zilei de ieri, polițiștii de la economic au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în județul Dolj, la persoane bănuite de înșelăciune și fals informatic.

CITEŞTE ŞI: Medic: „Hepatitele virale sunt cu adevărat o pandemie, dar o pandemie silenţioasă”

Google search engine
Articolul precedentMedic: „Hepatitele virale sunt cu adevărat o pandemie, dar o pandemie silenţioasă”
Articolul următorGSK a vândut fabrica din Cluj, ultima pe care o mai deţinea în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here