Acasă Medici Măsuri pentru valul 5 COVID. Măştile FFP ar putea deveni obligatorii

Măsuri pentru valul 5 COVID. Măştile FFP ar putea deveni obligatorii

391
0

Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România iar Guvernul ia în calcul șomajul tehnic. Sunt noile măsuri la care se gândesc guvernanții după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut în toată țara.

Ministrul Sănătății avertizează că am putea avea până la 80.000 de infectări pe zi, adică dublu față de valul 4 al pandemiei. În acest context, ca să limiteze îmbolnăvirile, Alexandru Rafila le cere parlamentarilor să aprobe legea care prevede certificatul verde la locul de muncă, scrie Antena 3.

”Nu putem exclude o creștere accelerată în săptămânile următoare. În jurul datei de 15 ianuarie probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri”, este avertismentul dur lansat de ministrul Sănătății.

Deja pe masa Executivului sunt o serie de măsuri. Guvernul ia în calcul și șomajul tehnic. Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii, iar elevii ar putea fi testați în școli și ar putea primi măști gratuite.

Ministrul Sănătății a precizat că este nevoie de o testare mai eficientă în școli.

”Ar trebui regândită și se discută acest lucru pentru regândirea campaniei de testare astfel încât să existe o eficiență mai mare și cazurile suspecte să poată fi, sau nu, confirmate cu teste PCR.

Ministrul Sănătății a subliniat și importanța adoptării certificatului verde.

“În legătură cu certificatul verde, știți bine că este atributul Parlamentului să ia o decizie. Există un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat, iar în momentul de față se găsește în Camera Deputaților. Probabil există un blocaj la nivel legislativ și sigur atunci când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăți, a INSP, ea ar fi trebuit să fie sau nu îmbrățișată, încât să își poată face efectul atunci când se înregistrează o creștere care ar putea să sugereze un val pandemic important.

Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că și eficacitatea lui devine tot mai puțin relevantă.

CITEŞTE ŞI: Rafila se aşteaptă la dublarea numărului de cazuri COVID, în valul 5. Ce spune despre certificatul verde

Google search engine
Articolul precedentRafila se aşteaptă la dublarea numărului de cazuri COVID, în valul 5. Ce spune despre certificatul verde
Articolul următorVIDEO. Ministrul Sănătăţii anunţă noile restricţii, în valul 5 COVID. Ce se întâmplă cu masca de protecţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here