Acasă Medici Kraken, cea mai infecţioasă tulpină Covid, produce multe îmbolnăviri

Kraken, cea mai infecţioasă tulpină Covid, produce multe îmbolnăviri

99
0

Prof. Dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a explicat într-un interviu acordat News.ro impactul noii subvariante SARS-CoV-2, denumită xbb1.5 sau “Kraken”, din datele disponibile până în prezent.

Această tulpină a provocat deja un număr mare de îmbolnăviri în Asia şi SUA şi a ajuns deja în mai multe ţări europene. În România, încă nu au fost secvenţiate astfel de cazuri, însă specialiştii susţin că este probabil ca această subvariantă să ajungă şi în ţara noastră, având în vedere că este cea mai infecţioasă dintre toate variantele virusului până în prezent.

Noua variantă provoacă un număr mare de îmbolnăviri, dar nu întotdeauna forme grave de boală. Însă, presiunea asupra sistemului de sănătate poate fi mult mai mare, întrucât unităţile sanitare sunt deja aglomerate cu cazuri de viroze, gripă şi COVID.

Dr. Popovici susţine că doza booster adaptată la varianta omicron rămâne eficientă şi în cazul acestei noi tulpini a virusului.

Ştefan Dascălu, cercetător la Oxford, afirmă că lumea ştiinţifică a început să fie îngrijorată în legătură cu această tulpină încă de luna trecută, când numărul de îmbolnăviri a crescut spectaculos în SUA de la o săptămână la alta.

Google search engine
Articolul precedentSpecialist în combaterea traficului de persoane: Statul român încalcă obligaţii internaţionale şi standardele de protecţie a refugiaţilor
Articolul următorCel mai mare spital din judeţul Olt testează pacienţii pentru gripă şi COVID, la sosirea în unitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here