Acasă News Israel, prima ţară care îşi închide graniţele din cauza variantei Omicron a...

Israel, prima ţară care îşi închide graniţele din cauza variantei Omicron a COVID-19

841
0

Israelul a anunţat că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce sistemul de urmărire telefonică pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, potenţial mai contagioasă, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, informează Reuters și Jerusalem Post. Danemarca și Australia au confirmate și ele primele cazuri.

Decizia Israelului a fost anunțată după o ședință de urgență a guvernului condus de Naftali Bennett care a durat mai bine de 3 ore, sâmbătă noaptea, relatează hotnews.ro. Măsura va intra în vigoare duminică noaptea și este valabilă pe o durată de 14 zile.

Pe lângă interdicția de intrare în țară pentru străini, cetățenii israelieni vaccinați vor fi obligați să intre în carantină pentru 3 zile la sosire, iar cei nevaccinați pentru 7 zile, informează și BBC.

Israelul, prima ţară care şi-a închis complet graniţele pentru a proteja populaţia de contaminarea cu varianta Omicron, a confirmat până în prezent un caz de îmbolnăvire cu această variantă, precum şi alte şapte cazuri suspecte.

Italia, Marea Britanie, Germania și Cehia au confirmat primele cazuri de infectare cu noua variantă de coronavirus Omicron, după ce vineri a fost înregistrat primul caz pe teritoriu european în Belgia.

De asemenea, 61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că sâmbătă dimineața fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează Reuters.

Și în Danemarca au fost depistate două cazuri suspecte de contaminare cu noua tulpină Covid-19.

Australia a confirmat două cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron, au anunțat autoritățile citate de The Guardian. Este vorba despre două persoane care s-au întors sâmbătă seara din Africa de Sud. Ambele persoane sunt complet vaccinate, nu prezintă simptome și au fost plasate în ziolare.

Totodată, crește numărul țărilor care impun restricții unor țări africane, de teama extinderii noii variante.

CITEŞTE ŞI: Zborurile din Africa spre UE, suspendate de Comisia Europeană din cauza noii tulpine COVID

Google search engine
Articolul precedent180 decese cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Câte infectări noi au fost raportate
Articolul următorCOVID-19, situaţia la zi: Peste 100 de decese şi 1.377 cazuri noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here