Bărbații sunt reticenți în a recurge la psihoterapie, deși starea lor este precară. Ei decid să o folosească și să lucreze asupra emoțiilor lor atunci când ajung în pragul disperării – spune psihoterapeutul polonez Jacek Masłowski, care refuză mitul predominant că “băieții nu plâng”.
“Este vorba nu doar de plâns, ci în general de accesarea sensibilității tale, de a cere ajutor și de a consimți să primești sprijin. Acest lucru, din păcate, poate fi văzut în statisticile privind sinuciderile. Sunt multe de făcut în acest domeniu, deoarece, deși are loc o anumită schimbare, în generația de bărbați tineri, aceasta se referă mai ales la relațiile cu copiii – se creează o nouă imagine a tatălui, care petrece timp cu copiii și participă nu doar la creșterea lor, ci și la îngrijirea lor. Nu există mari schimbări în generația bărbaților mai în vârstă, pentru că ei au fost crescuți în această paradigmă a masculinității – un “bărbat adevărat” trebuie să nu arate emoții”, explică expertul, pentru Newsweek Polonia.
Ovulația este o sursă de concurență. Cum influențează ciclul menstrual comportamentul
Pentru a înțelege factorii sociali și biologici determinanți ai competiției feminine, oamenii de știință au început să studieze diferențele individuale și motivația de competiție a acestora.
Ipoteza competiției ovulatorii presupune că nivelul de competiție poate fi ridicat la femeile care se apropie de faza de ovulație.
Publicată în Adaptive Human Behavior and Physiology, lucrarea a doi psihologi – Lindsie Arthur și Khandis Blake – este primul studiu care analizează impactul ovulației asupra competiției.
Pe scurt, potrivit publicaţiei poloneze Gazeta Wyborcza, perioadele de fertilitate ridicată sunt asociate cu o concurență mai mare și cu adoptarea strategiei “scopul justifică mijloacele”.