Acasă Medici Gripa, o problema mai mare decât varianta Kraken a COVID-19

Gripa, o problema mai mare decât varianta Kraken a COVID-19

62
0

Chiar dacă varianta Kraken a COVID-19 s-a răspândit rapid, aceasta nu este o mare problemă și poate fi gestionată de medici.

În schimb, sezonul de gripă, care este destul de sever, este „cea mai mare problemă a momentului”, potrivit medicului virusolog Cristian Apetrei.

Acesta a avertizat asupra pericolului infectării, în paralel, cu virusul gripal și cu coronavirus.

Apetrei a recomandat oamenilor să fie precauți, să poarte mască în spațiile aglomerate și să se vaccineze.

„Este destul de târziu pentru vaccinul gripal. Se presupune că vaccinul anti-SARS-CoV-2 a fost administrat. Pentru Kraken, recomandarea este să se facă doză a 4-a. Mulți cetățeni au făcut măcar un episod cu variante Omicron, așa că acela poate fi factorizat în ecuația acoperirii imune.

Oricum, chiar dacă nu trebuie să întrăm în panică, poate că n-ar fi rău că în sezonul gripal să mai punem câte o masca în spațiile aglomerate. Și să nu uităm tot ce am învățat despre prevenirea infecțiilor respiratorii timp de trei ani”, a precizat virusologul Cristian Apetrei, potrivit Mediafax.

Google search engine
Articolul precedentŞtefan Busnatu, cardiolog: Greutatea în exces poate duce la acumularea de material gras în artere şi acest lucru poate duce la un infarct de miocard
Articolul următorMinistrul Sănătăţii asigură că nu vor fi introduse restricţii, în contextul noului val COVID din China

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here