Acasă News Fostul şef al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătății,...

Fostul şef al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătății, acuzat de trucarea unui concurs. DNA a deschis un dosar

1041
0
Membri ai sindicatului Sanitas protesteaza in fata Ministerului Sanatatii, marti, 29 noiembrie 2016. Inquam Photos / Alexandru Busca

Fostul director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătății, Constantin Dina, este cercetat penal de procurorii DNA după ce a dat unui candidat, înainte de examen, subiectele de concurs pentru ocuparea unui post din minister.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, Constantin Dina ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

„Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă”, spun procurorii.

Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenției procurorilor anticorupție.

Dina este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

„Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, mai arată DNA.

CITEŞTE ŞI: Cât va dura distribuirea pastilelor de iod către populaţie. Clarificările ministrului Educaţiei

Google search engine
Articolul precedentCât va dura distribuirea pastilelor de iod către populaţie. Clarificările ministrului Educaţiei
Articolul următorMedicii de familie nu vor să distribuie pastilele de iod. Au transmis MS că activitatea le-ar fi blocată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here