Acasă News Doi bolnavi de gripă au decedat

Doi bolnavi de gripă au decedat

680
0

O femeie în vârstă de 78 de ani, din judeţul Olt, infectat cu virusul gripal A H3, a murit la Spitalul Slatina, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Totodată, un bărbat în vârstă de 58 de ani, tot bolnav cu gripă, a decedat la Timişoara.

Potrivit sursei citate, boala a debutat în urmă cu 10 zile. Femeia a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe 1 aprilie, la Secţia Boli Infecţioase, iar următoarea zi a fost transferată la Secţia Terapie Intensivă, intubată.

„Pacienta a fost internată, în intervalul 01-17.04.2022, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Deoarece, încă de la internare, evoluţia stării de sănătate a pacientei a fost nefavorabilă, la câteva ore de la internare, a fost transferată în Secţia ATI, cu aplicarea manevrelor de terapie intensivă (oxigenoterapie, ventilaţie mecanică)”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Pacienta a fost testată pozitivă pentru infecţia cu virus gripal tip A, subtip H3. Decesul a survenit în data de 17 aprilie.

Potrivit DSP, la nivelul judeţului Olt, sunt 30 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A, subtip H3.

Acesta este al doilea deces din România al unui pacient infectat cu virusul gripal. Primul a fost un bărbat în vârstă de 58 de ani din judeţul Timiş, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal.

Google search engine
Articolul precedentUnitate Funcţională de Arşi de ultimă generaţie, la Spitalul Craiova. Rafila, prezent la inaugurare
Articolul următorVal de hepatită, la copii. Ce spun medicii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here