Acasă News Cum te afectează emoțional certurile pe care le ai în relația de...

Cum te afectează emoțional certurile pe care le ai în relația de cuplu

630
0

Oare există relație de cuplu care să nu fie afectată la nivel emoțional de certuri? Răspunsul este nu. Chiar dacă uneori pare că o ceartă vine și trece, aceasta poate lăsa urme destul de adânci. Iar prejudecățile care încearcă să scoată în evidență faptul că certurile afectează mai mult femeile decât bărbații nu sunt neapărat adevărate pentru că implicarea emoțională este de ambele părți. Cel puțin în cazurile fericite.

De ce apar certurile în relațiile de cuplu?

Dezacordurile care apar în cupluri pot izbucni din cauza lucrurilor mărunte, cum ar fi gunoiul care nu a fost dus la timp sau tensiunile acumulate în timp și nerezolvate la momentul potrivit.

Însă, oricare ar fi motivul, e necesar să știm cum este afectată o femeie la nivel emoțional de certuri și cum este afectat un bărbat. Cel mai bun răspuns în această situație este: diferit. Pentru că fiecare om este diferit și relațiile la fel. Însă există anumite tipare care pot fi recunoscute ușor.

Cum este afectată emoțional o femeie de certurile în cuplu?

În primul rând, nu mai acordă aceeași atenție timpului petrecut în doi. Simte nevoia să fugă de conflict, mai ales dacă bărbatul este cel care îl inițiază.

Sunt cazuri în care simte nevoia să petreacă mai mult timp la muncă, pentru ca atunci când ajunge acasă, prietenul, logodnicul sau soțul să fie pe punctul a adormi, interacțiunea fiind minimă în acest caz.

Femeile tind să analizeze mai mult comportamentele și situațiile conflictuale în comparație cu bărbații. De aceea, sunt șanse să-și concentreze atenția mai mult pe aspectele negative ale relației decât pe cele pozitive.

Un alt aspect care merită menționat este că o femeie afectată de certurile în cuplu o să-și dorească să discute îndelung despre asta. Și să disece conflictul pe toate părțile până când are impresia că l-a înțeles cu totul. O dată cu acest proces intervine anxietatea, frica de eșec și tristețea că nu totul funcționează așa cum ar trebui.

Pe sistem nervos, pot apărea inclusiv probleme digestive, atât la femei, cât și la bărbați.

Cum este afectat un bărbat de certurile în cuplu?

Chiar și bărbații pot fi afectați de certurile în cuplu. Însă, în comparație cu femeile, aceștia nu tind să analizeze conflictul pe toate părțile, ci mai degrabă să se bazeze pe aspectele pragmatice ale relației.

De aceea sunt șanse mari ca bărbatul să-și dorească o mică pauză dacă aceste conflicte continuă. Și mai mult spațiu.

În același timp, conflictele în cuplu pot genera pentru bărbați un stres în plus, mai ales când vine vorba de activitatea în dormitor. Pentru a nu avea probleme cu potența, încep să caute păreri Erecta ca să aibă o plasă de siguranță. Sau păreri Stud100 ca să nu fie luați prin surprindere.

La nivel emoțional, bărbații vor fi mai reci și mai rezervați în ceea ce privește partenera de cuplu, fără să simtă nevoia să spună ceva sau să vorbească foarte mult pe subiect, așa cum simt femeile.

Concluzia este că fiecare relație are ritmul ei și că nu există relație fără dispute. Iar cheia pentru o legătură armonioasă este comunicare asertivă, răbdarea și mentalitatea de tip ,,suntem împreună, nu unul împotriva celuilalt.’’

Google search engine
Articolul precedentVal de hepatită, la copii. Ce spun medicii
Articolul următorCabinet modern de endoscopie, într-un spital de stat din Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here