Acasă News CUM se vor face testele de salivă pentru elevi – VIDEO

CUM se vor face testele de salivă pentru elevi – VIDEO

848
0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, joi, că va fi permisă prezenţa fizică în unităţile de învăţământ din localităţile cu rata de infectare mai mică de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.

Ministrul Educaţie anunţă, joi seară, că se pregăteşte o decizie a CNSU, astfel încât să fie permisă prezenţa fizică în localităţile cu rata de infectare mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

”Este în curs de pregătire o hotăre CNSU prin care MEN şi MS sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfl încât s fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, 1.724 de localităţi din România au rata de infectare sub 3 la mie.

”Apreciez evoluţia ratei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ, apreciez ca fiind important progresul făcut la vaccinarea elevilror”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, sunt vaccinaţi 407.000 elevi, reprezentând 33 la sută din numărul total de elevi eligibili, cu vârsta peste 12 ani.

Ministrul a făcut precizări cu privire la procedura de testare şi de raportare a testelor pozitive.

Dacă testul de salivă este pozitiv şi se face testul PCR, elevul aduce rezultatul acestuia – dacă este negativ continuă cu prezenţă fizică. Dacă nu se face testul sau testul PCR confirmă testul de salivă, elevul rămâne la domiciliu 14 zile.

La decizia şcolii, testele vor putea fi adminstrate la domiciliu de către părinţi sau în şcoală.

”Atunci când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, şcoala va decide dacă doreşte şi are condiţii, dar şi disponibilitatea cadrelor didactice pentru testare în şcoală, dacă nu, vor fi utilizate la domiciliu sub supravegherea părinţilor sau a tutorilor legal.

Rezultatul va fi trimis prin e-mail la şcoală.

”E posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare. Dacă părinţii decid să le facă acasă, nu e nevoie de acordul lor. Dacă profesorii consideră că poate fi făcută testarea în şcoală, copilul merge cu testele pentru a fi administrate în şcoală. Testele vor fi la copii”, a mai precizat ministrul.

CITEŞTE ŞI: Testele COVID-19 pe bază de salivă pentru elevi pot fi folosite acasă. Anunţul Ministerului Sănătăţii

Google search engine
Articolul precedentNe aşteaptă şi valul 5 COVID? Valeriu Gheorghiță: „Riscul de infectare evident că va crește”
Articolul următorCoronavirus: Cum a evoluat pandemia în ultimele 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here