Acasă News Cum ajungem să ne tratăm cu anticorpi monoclonali. Explicaţii oficiale

Cum ajungem să ne tratăm cu anticorpi monoclonali. Explicaţii oficiale

430
0

Persoanele care au COVID se pot adresa medicilor de familie în vederea efectuării tratamentului cu anticorpi monoclonali, informează Direcția de Sănătate Publică Gorj. 

Reprezentanții DSP Gorj spun că aceste doze se pot administra pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a Covid-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor.

„Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile”, explică DSP Gorj.

Medicii de familie vor decide care sunt persoanele care se califică, potrivit criteriului de patologii cronice.

„Pentru pacienții care prezintă simptome ușoare, la recomandarea medicului de familie, tratamentul se poate efectua în regim de spitalizare de zi la următoarele unități medicale: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu; Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești; Spitalul Orășenesc Turceni”, mai spun reprezentanții DSP Gorj.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. IMAGINI dintr-un spital COVID. Ce se întâmplă la ATI

Google search engine
Articolul precedentMinistrul Sănătăţii, întrevedere cu comisarul european pentru Piață Internă. Ce au discutat cei doi oficiali
Articolul următorComputer tomograf nou pentru un spital din sudul ţării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here