Acasă Diverse Cu ce rămânem de la 2022. Care sunt cele mai importante descoperiri...

Cu ce rămânem de la 2022. Care sunt cele mai importante descoperiri ştiinţifice

122
0

Acest an a fost plin de descoperiri științifice interesante, iar revista Science a selectat câteva dintre ele. Unul dintre cele mai notabile evenimente a fost lansarea noului telescop spațial numit James Webb, care este succesorul vechiului și nefuncționalului Hubble și care deschide un nou capitol în astronomie.

În plus, cercetătorii au descoperit o bacterie enormă de dimensiunea unei alune, au găsit o explicație pentru modul în care Ciuma Neagră a afectat genele europenilor și au dezvoltat un vaccin și un medicament împotriva virusului VSR. Acest lucru este încă mai important în anul “tridemiei”, când COVID-19, gripa și VSR au circulat simultan.

În prezent, spitalele sunt pline de pacienți care tușesc și strănută, iar secțiile de medicină internă, spitalele de pediatrie și cele pentru boli infecțioase sunt complet ocupate. După aproape doi ani de pandemie, când am stat în principal în casă și am purtat măști în magazine, birouri sau clădiri, am început să ne relaxăm și să uităm de pericolul altor virusuri respiratorii care circulă în această perioadă a anului. Deși sunt încă obligatorii în unele locuri, nu mai purtăm măști nici în farmacii sau spitale.

“În această perioadă a anului, imunitatea noastră este scăzută în mod natural, dar anul acesta este și mai scăzută decât în anii pre-pandemie, deoarece am stat închiși luni bune, fără a lua contact cu virusurile, așa cum o făceam”, a spus dr. Tomasz Dzieciątkowski, virusolog la Universitatea de Medicină din Varșovia. În prezent, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 continuă să crească, iar ceea ce se întâmplă acum este o “epidemie compensatorie”. Trebuie să rămânem precauți și să respectăm măsurile

Google search engine
Articolul precedentCRIZA medicamentelor pentru răceală şi gripă. Ministrul Rafila vine cu precizări
Articolul următorUn studiu arată că gânditul ore întregi ne epuizează mai mult decât munca fizică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here