Acasă News Computer tomograf nou pentru un spital din sudul ţării

Computer tomograf nou pentru un spital din sudul ţării

561
0

Un nou computer tomograf pentru Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost achiziționat de Consiliul Judeţean Olt, din fonduri europene, prin proiectul „Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv accesat de Consiliul Județean Olt în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”.

În cadrul proiectului, în valoare de peste 4,3 milioane lei, au mai fost achiziționate o serie de aparate medicale, printre care: un aparat radiologic mobil, un aparat radiologic fix, trei ecografe cu trei sonde și Doppler, zece monitoare funcții vitale (EKG, SO2. TA) și un monitor monitor (EKG, SO2, ETCO2, temperatură centrală), un aparat de hematologie, patru aparate de triaj, trei defibrilatoare cu monitor și cardiostimulare transtoracică, un videolaringoscop, două electrocardiografe, tărgi radiotransparente pentru transport și examinare, cărucioare transport pacienți, un negatoscop.

De asemenea, urmează a fi achiziționate, până la sfârșitul anului, patru ventilatoare de cameră, trei ventilatoare portabile și un nebulizator a căror valoare depășește suma de 300 mii lei.

„Obiectivul de investiții își propune îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și se alătură demersului permanent al Consiliului Județean de a investi în Sănătate și în modernizarea celei mai importante unități medicale din județul nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. IMAGINI dintr-un spital COVID. Ce se întâmplă la ATI

Google search engine
Articolul precedentCum ajungem să ne tratăm cu anticorpi monoclonali. Explicaţii oficiale
Articolul următorNe aşteaptă şi valul 5 COVID? Valeriu Gheorghiță: „Riscul de infectare evident că va crește”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here