Acasă Medici Centrele de evaluare COVID, care tratează pacienţi cu forme uşoare ale bolii,...

Centrele de evaluare COVID, care tratează pacienţi cu forme uşoare ale bolii, intră în plata caselor de sănătate

669
0

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit joi modul de contractare și decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienții cu COVID-19.

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

În ședința de Guvern a fost aprobat proiectul în acest sens.

„Actul normativ permite operaționalizarea centrelor de evaluare ambulatorie după ce se vor încheia rapid contractele cu casele de asigurări de sănătate. E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scădea presiunea pe unitățile sanitare”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Hotărârea de Guvern aduce prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19.

Pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s-a stabilit un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare.

CITEŞTE ŞI: Autorităţile anunţă începerea vaccinării copiilor între 5 şi 11 ani

Google search engine
Articolul precedentAutorităţile anunţă începerea vaccinării copiilor între 5 şi 11 ani
Articolul următorSpitalul Polaris Medical Cluj-Napoca intră în portofoliul Medicover

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here