Acasă Medici Ce spun medicii specialişti despre folosirea, la domiciliu, a testelor de salivă...

Ce spun medicii specialişti despre folosirea, la domiciliu, a testelor de salivă pentru copii

418
0

Testele non-invazive pe bază de salivă nu au ajuns până acum în unitățile de învățământ din România. Abia astăzi este livrat în primul lot de teste, însă nu este clar cine le va distribui în școli.

Pe de altă parte, părinții cer precizări suplimentare despre administrarea testelor la domiciliu. Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, recunoaște că „misiunea nu este deloc ușoară în a organiza astfel de testări”.

„Misiunea nu este deloc ușoară în a organiza astfel de testări. Ideal ar fi ca școlile să aibă un cadru medical. Să le explice părinților ce au de făcut, cum trebuie depozitate acele deșeuri potențial infectate. Va fi o problemă acolo unde nu există cadru medical, în mediul rural. Cadrele didactice, dacă le revine lor această misiune, trebuie să fie foarte atente.

Părinții trebuie să respecte procedura. Dacă se întâmplă că testul să fie pozitiv, să nu între în panică. Să depoziteze deșeul corespunzător și să repete testarea cu un test PCR pentru că se știe că aceste teste au o rată de precizie scăzută.

Dacă părinții s-au dovedit dornici în a le face acasă, trebuie să învețe să le facă corect, dar să le facă și cu bună-credință. Trebuie să se intereseze de modalitatea de a îndepărta deșeul, de modalitatea de a anunța potențialul rezultat pozitiv”, a afirmat Dorobță, la Realitatea PLUS.

CITEŞTE ŞI: Testele COVID-19 pe bază de salivă pentru elevi pot fi folosite acasă. Anunţul Ministerului Sănătăţii

 

Google search engine
Articolul precedentO parte din atribuţiile lui Raed Arafat ar putea fi limitate. Ce spune viitorul ministru al Sănătăţii
Articolul următorPatriarhul Daniel, vaccinat cu două doze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here