Acasă Diverse Ce este infarctul miocardic şi cum poate fi prevenit

Ce este infarctul miocardic şi cum poate fi prevenit

52
0

Infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, este o afecțiune gravă care apare atunci când fluxul de sânge către o anumită zonă a inimii este blocat. Această blocare este cauzată de formarea unui cheag de sânge (tromb) într-o arteră care alimentează inima cu sânge oxigenat. Fără oxigenul necesar, celulele din zona afectată a inimii încep să moară, ceea ce poate duce la daune permanente sau chiar la deces.

Simptomele infarctului miocardic sunt durere sau disconfort în piept, gât, braț sau mandibulă, transpirație, greață, amețeli, respirație scurtă sau oboseală neobișnuită. Dacă suspectați că aveți un atac de cord, este important să sunați imediat la 112 sau la numărul de urgență al spitalului din zona dumneavoastră.

Cauzele infarctului miocardic sunt legate de ateroscleroza, o afecțiune în care arterele se îngustează din cauza acumulării de grăsime, colesterol și celule albe din sânge. Alte cauze pot fi hipertensiunea arterială

Cum să prevenim?

Prevenirea infarctului miocardic este esențială pentru menținerea sănătății inimii și a prevenirii complicațiilor și decesului cauzat de această afecțiune. Există mai multe modalități de a reduce riscul de a dezvolta un infarct miocardic, inclusiv:

-Mentinerea unui stil de viață sănătos. Aceasta include o alimentație sănătoasă, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe, și evitarea grăsimilor saturate, zahărului și sare. De asemenea, este important să se evite fumatul și consumul excesiv de alcool.

-Exercitiul fizic regulat. Activitatea fizică poate ajuta la menținerea unui greutate sănătoasă, la controlul tensiunii arteriale și la îmbunătățirea circulației sângelui. Se recomandă cel puțin 30 de minute de activitate moderată sau intens

Google search engine
Articolul precedentCum să ai o cură de slăbire eficientă
Articolul următorAlimentaţie sănătoasă vs. fastfood. Cum să găseşti un echilibru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here