Acasă Spitale Cabinet modern de endoscopie, într-un spital de stat din Craiova

Cabinet modern de endoscopie, într-un spital de stat din Craiova

829
0

Clinica de Medicină Internă din cadrul Spitalului Filantropia din Craiova dispune, în prezent, de un cabinet modern de endoscopie, pacienții asigurați medical beneficiind gratuit de aceste servicii medicale.

Noua aparatură oferă echipei medicale posibilitatea de a face și ecoendoscopie (endoscopia ultrasonografică) care este o extensie complexă a tehnicii endoscopice.

„Echipamentul medical utilizat pentru ecoendoscopie este un sistem ingenios care îmbină proprietățile unui endoscop cu proprietățile unui ecograf deoarece are în plus un transductor ultrasonografic plasat în varful endoscopului. Datorită asocierii acestor componente, medicul poate obține imagini și informații despre tractul digestiv (esofag, stomac, duoden, colon și rect), dar și despre organele învecinate care nu ar putea fi vizualizate în mod normal utilizând o endoscopie clasică (pancreas, căi biliare, mediastin, glande suprarenale, etc)”, arată reprezentanții unității spitalicești.

Totodată, pacienții spitalului pot beneficia de endoscopie microscopică confocală care oferă posibilitatea diagnosticului in vivo al leziunilor maligne şi, totodată, de posibilitatea prelevării de biopsii ţintite din zonele cele mai semnificative pentru diagnostic pentru o examinare anatomopatologică ulterioară.

„Noua linie de endoscopie ne permite să facem intervenții pe care nu le puteam realiza până acum, am extins gama de servicii spre endoscopia terapeutică, în sensul de rezecție a polipilor, de rezecție la nivelul submucoasei gastrice, pentru recoltarea leziunilor cu potențial malign pe care le putem depista în stadii precoce. Sunt mulți pacienți care au nevoie de astfel de investigații”, a precizat medicul Mircea Forțofoiu, șef clinică Medicină Internă.

Totodată, Serviciul de Terapie Intensivă al spitalului asigură sedarea pacienților, ceea ce oferă un confort mai mare în timpul intervențiilor.

CITEŞTE ŞI: Cum te afectează emoțional certurile pe care le ai în relația de cuplu

Google search engine
Articolul precedentCum te afectează emoțional certurile pe care le ai în relația de cuplu
Articolul următorTulburări de creștere la copii. Cauze, explicaţii şi tratament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here