Acasă News Autorităţile anunţă o relaxare a restricţiilor, dar doar pentru vaccinaţi

Autorităţile anunţă o relaxare a restricţiilor, dar doar pentru vaccinaţi

505
0

Guvernul a adoptat vineri, 26 noiembrie, hotărârea privind prelungirea stării de alertă. Au fost introduse mai multe relaxări ale restricțiilor, valabile însă doar pentru persoanele vaccinate sau trecute recent prin boală.

Măsurile luare:

1. Se permite ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul Bucureşti a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane.

2. Accesul populaţiei la ceremoniile organizate să fie permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, portul măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

3. Se permite organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale a României la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă şi respectarea regulilor de acces şi protecţie sanitară stabilite de instituţia organizatoare.

4. Organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive pe teritoriul României, în spaţii închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi purtarea măştii de protecţie.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

6. Organizarea şi desfăşurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activităţi practice, workshop-uri şi conferinţe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de sănătate publică.

sursa: stiripersurse.ro

CITEŞTE ŞI: Anchetă | Unii medici de familie ar falsifica rezultatele testelor rapide pentru unii pacienţi, atestând în mod nereal că au COVID, pentru a beneficia de concedii medicale plătite şi a obţine certificatul verde

Google search engine
Articolul precedentZborurile din Africa spre UE, suspendate de Comisia Europeană din cauza noii tulpine COVID
Articolul următor180 decese cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Câte infectări noi au fost raportate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here