Acasă Diverse Astăzi este “Blue Monday”, considerată cea mai tristă zi din an

Astăzi este “Blue Monday”, considerată cea mai tristă zi din an

48
0

Blue Monday, sau ziua cea mai tristă a anului, este cunoscută ca fiind cea mai nefericită zi din an. Aceasta este a treia luni a anului și este considerată a fi cea mai dificilă din cauza vremii reci, a datoriilor acumulate după sărbătorile de iarnă și a faptului că rezoluțiile de Anul Nou încă nu au avut timp să se realizeze.

Originea acestei zile poate fi trasată înapoi la 2005, când psihologul britanic Dr. Cliff Arnall a creat o formulă matematică pentru a determina “cea mai tristă zi din an”. Formula sa a luat în considerare factori precum vremea, datoriile după sărbătorile de iarnă, distanța până la următoarea vacanță și nivelul de realizare a obiectivelor.

Deși această formulă este considerată de unii ca fiind lipsită de fundament științific, conceptul de Blue Monday a prins rădăcini în cultura populară.

Cu toate acestea, există modalități de a ne simți mai bine în această zi. În primul rând, este important să ne amintim că sentimentele noastre nu sunt permanente și că acestea vor trece.

Exercițiile fizice sunt un mod eficient de a ne îmbunătăți starea de spirit. Nu este nevoie să facem antrenamente intense, ci doar să ne mișcăm puțin, de exemplu, să facem o plimbare sau să urcăm scările în loc să luăm liftul. Exercițiile fizice ne ajută să eliberăm endorfine, ceea ce ne va face să ne simțim mai bine.

Este important să ne înconjurăm de oameni care ne susțin și ne încurajează. Să petrecem timp cu prietenii și familia noastră și să discutăm despre cum ne simțim. Este important să ne simțim înțeleși și acceptați pentru a ne îmbunătăți starea de spirit.

Este, de asemenea, important să ne concentrăm pe lucrurile pozitive din viața noastră. Să ne amintim de momentele fericite din trecut și să ne planificăm activități care ne fac să ne simțim bine în viitor. Să ne concentrăm pe lucrurile pentru care suntem recunoscători și să ne amintim că există lucruri pozitive în viața noastră, indiferent de cât de greu ne poate părea în momentul de față.

Este important să avem grijă de noi înșine.

Google search engine
Articolul precedentAlimentaţie sănătoasă vs. fastfood. Cum să găseşti un echilibru
Articolul următorTratamentul cancerului bazat pe tehnologia ARN mesager este în curs de realizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here