Acasă Medici Aproape 500 de bolnavi de hepatită, depistati prin Programul LIVE(RO)2-SUD, au ajuns...

Aproape 500 de bolnavi de hepatită, depistati prin Programul LIVE(RO)2-SUD, au ajuns in Centrele de Prevenţie din Bucureşti şi Craiova

674
0

Peste 33.000 de persoane au fost testate pentru hepatită până acum în cadrul Proiectului LIVE(RO)2-SUD cu suportul și implicarea medicilor de familie care au ales să se înscrie în acest proiect.

Pentru aproximativ 900 de persoane rezultatul a fost pozitiv fiind depistați cu virusul hepatic B sau C. Toți pacienții depistați în cadrul acestui program au șansă de a beneficia de stadializarea bolii, mai precis de efecutarea gratuită a încărcăturii virale, ecografiei și a fibroscanului, precum și a altor analize specifice în funcție de situație, într-unul dintre Centrele de Prevenție din program aflate la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar București și Spitalul Județean de Urgență Craiova. Aici au avut posibilitatea de a beneficia de cele mai bune servicii din partea unor renumiți medici gastroenterologi.

Până acum aproape 500 de pacienți au avut această șansă, gratuit, chiar dacă sunt sau nu asigurați proiectul asigurând integral această posibilitate.

Reamintim că programul de testare pentru depistarea hepatitelor virale din cadrul Proiectului LIVE(RO)2-SUD a început în luna iulie 2021 în județele Argeș și Dolj. În luna ianuarie programului i s-au alăturat medici de familie din județele Dâmbovița și Olt.

În acest moment, 120 de medici de familie din cele patru județe oferă gratuit testarea pentru hepatitele B și C cu teste rapide de sânge capilar (din deget).

Majoritatea medicilor de familie din proiect activează în cabinete medicale din mediul rural astfel oferindu-se posibilitatea de testare persoanelor care ajung mai greu la un laborator sau spital.

Persoanele care doresc să se testeze și au domiciliul permanent sau flotant într-unul dintre aceste județe o pot face lăsând un mesaj privat pe pagină noastră de facebook cu numărul de telefon și localitatea din care sunt sau pe numerele de telefon 0751.120.945 dacă sunt din județele Argeș sau Dâmbovița, respectiv 0766.327.738 dacă sunt din județele Dolj sau Olt și vor fi contactați ulterior.

Google search engine
Articolul precedentDiversificarea alimentației sugarului. Medic: Amânarea peste vârsta de 6 luni va duce la încetinirea procesului de creștere
Articolul următorPostul alimentar, benefic în prevenirea unor boli

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here