Acasă Medici Alexandru Rafila, următorul ministru al Sănătăţii

Alexandru Rafila, următorul ministru al Sănătăţii

457
0

Epidemiologul Alexandru Rafila ar urma să ocupe postul de ministru al Sănătăţii, în următorul Guvern format de PSD, PNL şi UDMR.

Conform negocierilor dintre cele trei formaţiuni, Ministerul Sănătăţii va fi preluat de PSD, iar social-democraţii în vor susţine pentru funcţia de ministru pe Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila (n. 27 decembrie 1961,București, România) este un medic și politician român. Este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfășurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută și în străinătate, fiind expert OMS, NATO și al Comisiei Europene. A deținut funcția de membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (2014-2017) și a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizații.

Reamintim că, în prezent, Ministerul Sănătăţii este condus interimar de ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

CITEŞTE ŞI: Ministerul Sănătăţii nu mai are bani pentru salarii. Declaraţia lui Cseke Attila

Google search engine
Articolul precedentCOVID: 11 oraşe din România, rată de INFECTARE mai mare de 6/1.000
Articolul următorAsistentă medicală nevaccinată, în vârstă de 50 de ani, a decedat în urma infectării cu COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here