Acasă News A început distribuţia pastilelor cu iod, DSP-urilor din toată ţara

A început distribuţia pastilelor cu iod, DSP-urilor din toată ţara

661
0

Fabrica Antibiotice Iaşi a anunțat că a început distribuţia iodurii de potasiu către toate Direcţiile de Sănătate Publică din ţară.

Maşinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 miligrame, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară.

Astfel, în data de 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele Direcţiilor de Sănătate Publică.

“Producţia iodurii de potasiu de către Antibiotice Iaşi a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricaţia tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situaţii speciale. Timp de 13 zile, angajaţii Antibiotice au lucrat în trei ture, 24 de ore pe zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajaţi din cadrul secţiei Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajaţi cu job-uri similare, transferaţi de pe alte fluxuri de fabricaţie ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producţie”,anunță Antibiotice SA Iaşi.

CITEŞTE ŞI: Importanța și utilitatea iodului în organism. Când se administrează tabletele de iod

Conform documentului, modul de organizare al Antibiotice SA Iaşi, companie de importanţă strategică pentru România, cu reprezentanţe teritoriale şi contracte de colaborare cu parteneri peste tot în lume, îi permite să acţioneze în cel mai scurt timp din momentul primirii unei comenzi până în momentul onorării acesteia. Astfel, Antibiotice s-a ocupat de procurarea substanţei active şi excipienţii necesari fabricării Iodurii de potasiu Atb de 65 miligrame cu maximă operativitate şi responsabilitate.

“Am pus la dispoziţie resursele de care dispunem: parteneriate, fluxuri de fabricaţie, specialişti, materiale de producţie, pentru a asigura acest medicament tuturor DSP-lor din ţară. Faptul că avem experienţă îndelungată în dezvoltarea şi producţia de medicamente, de la stadiul de moleculă la cea de produs finit, faptul că dispunem de know-how, echipamente şi tehnologii superioare care ne permit să asigurăm toate etapele fabricaţiei unui medicament, aici, în România, ne-au permis să reacţionăm rapid şi responsabil şi de această dată şi să punem la dispoziţia autorităţilor acest medicament”, a declarat directorul general al societăţii, Ioan Nani.

După acoperirea nevoilor de iodură de potasiu solicitate de autorităţile din România, compania Antibiotice va da curs şi altor solicitări de producţie a acestui medicament pentru autorităţi guvernamentale din alte state din Uniunea Europeană care au formulat deja solicitări în acest sens.

Antibiotice Iaşi a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităţilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populaţiei, în situaţii de criză determinate de un incident nuclear.

CITEŞTE ŞI: Diversificarea alimentației sugarului. Medic: Amânarea peste vârsta de 6 luni va duce la încetinirea procesului de creștere

Google search engine
Articolul precedentCe trebuie să ştim despre polipii copilului
Articolul următorVaccinul anti-HPV ar putea fi reintrodus în Programul naţional de vaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here