Acasă News 5 momente în care este indicat să faci un Test Rapid Antigen...

5 momente în care este indicat să faci un Test Rapid Antigen pentru a afla dacă eşti infectat

508
0

Există multiple momente în care este indicat să te testezi pentru a afla dacă ai o posibilă infecţie cu virusul SARS-CoV-2. Sunt situaţii impuse de autorităţi în care ai nevoie să foloseşti un asemenea test pentru a putea să ai anumite facilităţi sau să participi la întâlniri diverse cu un număr mai mare de persoane, precum şi pentru deplasări.

Există însă şi momente în care este important să foloseşti un test pentru a afla dacă eşti infectat şi pentru a cere ajutorul medicilor de familie sau pentru a putea merge la specialişti, care să te susină pentru a te însănătoşi. Poţi cumpăra Teste Rapide Antigen, în siguranţă, din magazinele online. Iată 5 momente în care este indicat să faci un Test Rapid Antigen pentru a afla dacă eşti infectat:

  1. Testează-te dacă ai simptome specifice legate de infectarea cu SARS-CoV-2

Oricând ai simptome care sunt specifice acestei infectări, este important să faci o primă testare rapidă pentru a verifica starea de sănătate. Este bine să ştii care sunt câteva dintre simptomele care pot să îţi indice prezenţa virusului în organism. Astfel, ai grijă la micile diferenţe de stare şi observă dacă ai dureri de cap, musculare, tuse sau alte simptome asociate. Este bine să contactezi medicul de familie pentru a afla mai multe informaţii care te pot face să fii la curent cu aspectele referitoare la evoluţia bolii pe care este necesar să le cunoşti. Foloseşte un test rapid de oricâte ori simţi că ai avea unul sau mai multe simptome neplăcute.

  1. Dacă ai intrat în contact direct cu o persoană infectată, atunci este important să faci teste pentru a afla dacă ai contactat şi tu virusul

Testează-te de oricâte ori ştii sau ai fost informat/ă că ai intrat în contact cu o personă infectată şi de câte ori ştii că ai putea să te infectezi din diverse surse. Există această posibilitate artunci când ai mers în adunări mari de oameni, când ai participat la evenimente sau când ai fost în vacanţă. Astfel, testează-te şi verifică starea de sănătate atunci când eşti în pericol.

  1. Trebuie să te testezi dacă ai suspiciunea că ai intrat în contact cu persoane care sunt bolnave şi care sunt asimptomatice

Dacă ai suspiciunea că ai intrat în contact cu o persosană bolnavă, dar asimptomatică, atunci este important să te testezi pentru a avea garanţia că nu ai contactat virusul.

  1. Este bine să faci un test rapid Antigen dacă ai ieşit din perioada de boală şi vrei să verifici starea ta de sănătate

Dacă ai ieşit din carantină, poţi face un test pentru a verifica. Este bine să ai posibilitatea de a te testa de oricâte ori simţi că ai avea nevoie.

  1. Testează-te de oricâte ori simţi că ai o stare diferită, care poate însemna boală sau contractarea acestui virus

Dacă observi anumite modificări, este important să te testezi şi să verifici rezultatele. Testele Rapide Antigen îţi iferă rezultate imediat.

Google search engine
Articolul precedentTratamentul pentru hepatita C, asigurat de CNAS
Articolul următorSute de centre de vaccinare anti-COVID din ţară se închid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here