Acasă Medici 34 de medicamente noi, pe lista celor compensate, de la 1 aprilie...

34 de medicamente noi, pe lista celor compensate, de la 1 aprilie 2022

821
0

Începând cu data de 1 aprilie 2022, pacienții vor avea acces la 34 de molecule noi care sunt destinate tratamentului afecţiunilor pulmonare cronice, afecţiunilor oncologice, afecţiunilor neurologice şi Parkinson.

În vederea creşterii accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generație a fost extinsă lista medicamentelor compensate.

Astfel, prin Hotărârea de Guvern 406 din 25 martie 2022, un număr de 34 de molecule au fost introduse în Lista care cuprinde denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Începând cu data de 1 aprilie 2022, pacienții vor avea acces la 34 de molecule noi care sunt destinate tratamentului afecţiunilor pulmonare cronice, afecţiunilor oncologice, afecţiunilor neurologice şi Parkinson. De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu diabet zaharat, scleroză multiplă, boli rare, boala cronică de rinichi – faza predializă și boli degenerative ale ochiului (glaucom).

Asigurații vor beneficia de aceste medicamente pe bază de prescripție medicală, cu sau fără contribuție personală.

CITEŞTE ŞI: Automedicația. Când spun specialiştii că ne putem trata cu medicamente, fără consultarea medicului

Google search engine
Articolul precedentAutomedicația. Când spun specialiştii că ne putem trata cu medicamente, fără consultarea medicului
Articolul următorFostul şef al CJAS Olt preia conducerea Autorităţii care acreditează unităţile sanitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here