Acasă News 20 de medicamente noi pe lista celor compensate de la 1 februarie...

20 de medicamente noi pe lista celor compensate de la 1 februarie 2022

689
0

A fost extinsă lista medicamentelor compensate. Astfel, prin Hotărârea de Guvern din 5 ianuarie 2022, un număr de 20 de molecule au fost introduse în Lista care cuprinde denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Începând cu data de 1 februarie 2022, pacienții vor avea acces la 20 de molecule noi care  au indicații în următoarele arii terapeutice: cardiologie, reumatologie, dermatologie, boli pulmonare cronice (astm), hemofilie, oncologie, neurologie, endocrinologie, unele boli rare, boli digestive.

De asemenea, la aceeași dată, vor demara contractele cost-volum–rezultat în cadrul cărora va fi asigurat tratamentul pentru pacienții cu hepatita C, atât cu cele două noi molecule pangenotipice aprobate, cât și cu medicamentele genotip specifice introduse anterior în Lista de medicamente compensate și gratuite.

CITEŞTE ŞI: Protocolul de tratament pentru COVID-19, modificat de Minister

Google search engine
Articolul precedentIanuarie, luna cea mai depresivă. Se apropie “blue monday”
Articolul următorCum să combatem poluarea din casele noastre?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here